Lintjesregen 2018

Tijdens de lintjesregen 2018 werden twee vrijwilligers die hun werkzaamheden in de gemeente Vaals ontplooien en een oud-raadslid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Geplaatst op donderdag 26 april 2018

De heer Joep Baltus werd vanwege zijn langdurige raadslidmaatschap (drie raadsperiodes) benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. In bijzijn van zijn naaste familie werden hem thuis de versierselen door burgemeester Van Loo opgespeld.

De heer Heinz Labriaire ontving in bijzijn van familie en verenigingsvrienden de versierselen behorende tot een Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van burgemeester Van Loo. De heer Labriaire is sinds meer dan 45 jaar maatschappelijk actief en is niet meer weg te denken bij het Oranje Comité van Vaals en voetbalclub Rood groen LVC ’01.

De heer Hermans werd tijdens een ingelaste muziekcommissievergadering verrast door burgemeester Van Loo. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn langdurige verbondenheid aan het Mannenkoor CCK ’74 Esch-Lemiers.

De heer Hermans begon in 1969 als vicevoorzitter van het Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia Lemiers die in 1974 fuseerde met het Mannenkoor St. Camillus. Hij was medeoprichter en vicevoorzitter van Stichting Evenementen CCK ’74 Esch-Lemiers, lid van de Schola Cantorum, lid muziekcommissie en muzikaal adviseur van het Mannenkoor en lid, tweede en eerste dirigent van het Schola da Requiem. De heer Hermans is tevens vrijwilliger in Zorgcentrum Langedael te Vaals.

Internationaal is de heer Hermans als gevierd operazanger bekend.

Het gemeentebestuur Vaals feliciteert deze kersverse lintjesdragers van harte met hun welverdiende onderscheidingen.