Stichting Midden in de Maatschappij Roda JC

Gemeente Vaals maatschappelijk partner van de Stichting Midden in de Maatschappij Roda JC. Op zondag 25 februari om 12.00 uur wordt in de kantine van het sportcomplex van Rood-Groen LVC’0, aan de Oude Akerweg 153, om 12.00 uur de overeenkomst getekend tussen de gemeente Vaals en de Stichting Midden in de Maatschappij Roda JC.

Geplaatst op dinsdag 20 februari 2018

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een belangrijk onderdeel in de hedendaagse bedrijfsvoering. Stichting Roda JC Kerkrade, Midden in de Maatschappij is een stichting die sinds 2012 projecten in dit kader organiseert. Projecten voor (kwetsbare) doelgroepen, zoals kinderen, jongeren, vroegtijdige schoolverlaters, ouderen, mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Het beleid van de gemeente Vaals is gericht op het investeren in een gezonde samenleving.

Als sociaal-maatschappelijke partner van de stichting Roda JC, heeft de gemeente Vaals de mogelijkheid om de bekendheid van Roda JC in te zetten om diverse sociaal-maatschappelijke vraagstukken onder de aandacht te brengen van de  burgers. Een van deze initiatieven is de zogenaamde Koempelcup. Deze Koempelcup wordt reeds in allerlei gemeenten georganiseerd. Het is  een voetbaltoernooi voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Teams die meedoen kunnen punten verdienen, niet alleen met sporten maar ook met klusjes in de wijk. Het draait dus niet alleen om voetbal maar ook om ontmoeting, verbinding en bijdragen in je buurt.

Voor de derby van aanstaande zondag 25 februari 2018 om 14.30 uur Rood-Groen LVC’01 1 tegen Zwart-Wit ’19 wordt het stokje symbolisch overgedragen van Wethouder Phillip Laheij uit Gulpen-Wittem aan wethouder Paul de Graauw van Vaals. De gemeente Gulpen-Wittem is reeds sinds 2016 maatschappelijk partner van de Stichting Midden in de Maatschappij Roda JC.