Gewijzigde openingstijden politiebureau Vaals vanaf

Het politiebureau in Vaals kent met ingang van 1 februari 2018 aangepaste openingstijden voor het publiek.

Geplaatst op donderdag 25 januari 2018

Vanaf die datum is het politiebureau geopend:

  • op dinsdag van 09:00 tot 14:00 uur en
  • op donderdag van 14:00 tot 20:00 uur.

Buiten deze tijden zal het politiebureau gesloten zijn voor het publiek. Vallen de genoemde dagen op een feestdag, dan is het bureau gesloten. 

Deze wijziging van de openingstijden past in de ontwikkelingen van de politie, waarbij meer agenten beschikbaar worden gemaakt voor de inzet op straat. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal mensen dat naar het bureau in Vaals kwam, buitengewoon laag is. Door de openingstijden aan te scherpen, hoeven minder politieagenten te worden gepland om het bureau voor het publiek geopend te houden, waardoor er meer capaciteit beschikbaar komt voor politiewerk op straat.

Bereikbaarheid

Burgers die buiten de genoemde tijdstippen bij het bureau in Vaals komen, kunnen via een intercomverbinding bij de ingang in contact komen met het servicecenter van de politie.
De politie is telefonisch bereikbaar via tel. 0900 8844. Voor spoedeisende zaken kunt u gebruik maken van het alarmnummer 112.

Aangifte doen

De politie stimuleert het doen van aangifte op andere wijze dan bij een politiebureau.
Van diverse strafbare feiten kunt u via internet of telefonisch aangifte doen.

Ook is het mogelijk om op afspraak aangifte te doen via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

In bepaalde gevallen (als het niet mogelijk is om naar het politiebureau te komen of als u geen internet heeft) kan de politie een aangifte op locatie opnemen (bijvoorbeeld bij u thuis). Hiervoor is de wijkagent uitgerust met een laptop waarmee hij een aangifte kan opnemen.

Meer informatie over het doen van aangifte is te vinden op de website van de politie: www.politie.nl/aangifte.