Nieuws

 • Gemeentehuis gesloten op vrijdag 29 september 2017

  Vanaf maandag 2 oktober staan wij weer voor u klaar.

 • NIX onder de 18

  Sinds 1 januari 2014 is het verboden om alcohol te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Ook zijn jongeren onder de 18 jaar strafbaar als ze alcohol bij zich hebben in openbare ruimtes. 

  Lees verder
 • CJG043 thema: Lief & Leed

  Het CJG043 besteedt de komende tijd aandacht aan het thema ‘Lief & Leed’. Op de themapagina vind je allerlei interessante tippagina’s, interviews met experts en ervaringsverhalen van andere ouders over de mooie en moeilijke kanten van het leven.

  Lees verder
 • Opfriscursus Verkeersregels door Veilig Verkeer Nederland

  Bent u senior en wilt u als ervaren verkeersdeelnemer ook graag nog eens worden bijgespijkerd over de (veranderde) verkeersregels? 

  Lees verder
 • Rioolinspectie zuidkant 25 sept. – 1 okt. 2017

  Ieder jaar wordt een deel van het rioolstelsel gereinigd en geïnspecteerd. Zo krijgen we een goed beeld van de toestand waarin het stelsel verkeert. Ook kunnen we dan vaststellen of alles nog naar behoren functioneert.

  Lees verder
 • Taalakkoord voor de aanpak laaggeletterdheid ondertekend

  Op dinsdag 5 september 2017 is het Taalakkoord voor de aanpak laaggeletterdheid door de gemeenten Maastricht en Heuvelland en vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke organisaties ondertekend. De ondertekening heeft plaatsgevonden in het digiTAALpunt+ Malpertuis in Maastricht.

  Lees verder
 • Nieuwe Beweegwijzer 2018 in de maak

  In de Beweegwijzer staat een uitgebreid overzicht van alle mogelijkheden op het gebied van sporten en bewegen.

  Lees verder
 • NIEUW : Country Line Dance in Café Oud Lemiers

  Vanaf vrijdag 8 september kan iedereen die graag in een gezellige groep de Country Line Dance onder de knie wil krijgen, aansluiten bij de Wild Buffalo Country Dancers.

  Lees verder
 • Vertrokken naar onbekende bestemming, week 35, 2017

  De volgende personen wonen niet meer op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling Klant Contact Centrum (KCC). Het college heeft besloten de persoonslijsten van deze personen niet meer bij te houden. Daardoor staan zij officieel niet meer op dat adres ingeschreven.

  Lees verder
 • Meet & Eat vanaf 11 sept. 2017

  Meet & Eat oftewel Ontmoeten en Eten. Een plek om een variatie aan wereldgerechten te proeven en een variatie aan wereldburgers te ontmoeten.
  Met elkaar koken, proeven, eten en genieten.
  Maar ook met elkaar kennismaken, praten en leren van elkaar.  Kom ook genieten van de veelkleurigheid in Vaals!

  Lees verder
 • Samen koken, Samen eten vanaf ma. 4 sept. 2017

  Kom ook om de week samen met anderen koken en eten!
  Snijden, tafels dekken en afruimen, afwassen, opruimen: iedereen steekt een handje toe. Met elkaar wordt de maaltijd en alles wat daarbij komt kijken voorbereid en gemaakt.

  Lees verder
 • NIEUW Dance team: Danceteam2Bme

  In Vijlen is een nieuw Dance team gestart, Danceteam2Bme. Danscoaches Jill en Levy Gulpen, moeder en zoon, zijn beiden enthousiaste en ervaren dansers, die vele prijzen hebben gewonnen.
  Met Danceteam2Bme realiseren ze hun gezamenlijke droom om hun passie voor dansen door te geven aan hun dansers, zowel jong als oud(er). De naam 2Bme geeft precies aan wat zij belangrijk vinden bij het dansen: Jezelf zijn! Trots zijn op wie je bent en wat je bereikt!
  Danceteam2Bme biedt verschillende mogelijkheden voor iedereen om (weer) te genieten van dansen.

  Lees verder
 • Tai Chi proefles op di. 5 sept. om 15.00 uur in de Auw Sjoeël, Lindenstraat 17

  Wat is Tai Chi?
  Tai Chi is bewegende meditatie door middel van rustige en zachte bewegingen. Deze bewegingen hebben hun oorsprong in de vechtsport in China en zijn in de loop van de eeuwen omgevormd tot een aaneenschakeling van diverse houdingen. De houdingen vormen samen verschillende bewegende meditaties van vijf tot twintig minuten, afhankelijk van de stijl en vorm.

  Lees verder
 • Vertrokken naar onbekende bestemming

  De personen hieronder wonen niet meer op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven. 

  Lees verder
 • Eigen restaurantvereniging voor Limburgs Heuvelland: Gastronomisch Heuvelland

  16 betere restaurants verenigen zich in Gastronomisch Heuvelland. Ze worden daarin ondersteund door enkele producenten en leveranciers van streekproducten en VVV Zuid-Limburg. 

  Lees verder
 • Een gezellige groene buurt? Dat doen we samen!

  Heeft u geen voortuin, maar wilt u wel graag meer groen in uw straat of buurt? Dan is een geveltuin of een boomspiegeltuin een prima alternatief. Een groene omgeving zorgt ervoor dat mensen zich prettig voelen. 

  Lees verder
 • Service van uw gemeente: Controle vakantieadressen

  De gemeente Vaals is een relatief veilige woonomgeving. Samen met de politie en met onze inwoners doen wij er alles aan om die veiligheid in stand te houden of nog verder te verbeteren.

  Lees verder
 • Anti discriminatievoorziening Limburg voert wettelijke taken uit voor gemeenten in Limburg

  U meldt, wij helpen
  Wordt u gediscrimineerd of bent u getuige van discriminatie? Meldt dit dan bij Antidiscriminatie voorziening Limburg (ADV Limburg).

  Lees verder
Archief