Nieuws

 • Workshop Tiltechniek voor mantelzorgers op 15 oktober 2014

  Steunpunt mantelzorg

  Hoe help je als mantelzorger iemand in en uit een (rol)stoel, bed of auto zonder dat je eigen rug teveel belast wordt en welke hulpmiddelen zijn er? 

  Lees verder
 • 3 Digitale Dagen op 7, 8 en 9 oktober in Heerlen

  Smart City Heerlen

  Ook dit jaar vinden in Heerlen de 3 Digitale Dagen plaats. Tijdens deze dagen laten bedrijven en kennisinstellingen uit (de regio) Heerlen zien welke slimme diensten er zoal in onze regio worden ontwikkeld.

  Lees verder
 • Kom glas scheiden als een echte VIP op 11 oktober 2014

  Glas Recyclen

  Het toekomstige afvalbeleid is erop gericht om zoveel mogelijk afval te scheiden zodat kostbare grondstoffen worden behouden. Dit geldt ook voor glasafval. Om het glasscheiden makkelijker te maken zijn de aanbiedregels onlangs versoepeld. 

  Lees verder
 • Campagne ‘Samen kunnen we het zelf’ van start; herkent u onze inwoners?

  Gemeente Vaals

  In het kader van de veranderingen binnen het sociale domein heeft de gemeente Vaals, samen met de gemeenten in Maastricht-Heuvelland, de publiekscampagne ‘Samen kunnen we het zelf’ opgezet. 

  Lees verder
 • Bestuurlijke aanbesteding sociaal domein

  Gemeente Vaals

  Nieuws voor zorgaanbieders. In Zuid-Limburg hebben gemeenten in diverse samenwerkingsverbanden gewerkt aan een inkooptraject voor zorgaanbieders.

  Lees verder
 • Plaatsing gemeentelijke bladkorven

  Gemeente Vaals

  Eind september van dit jaar worden door de gemeente Vaals op diverse locaties binnen haar gemeentegrenzen bladkorven geplaatst. Zoals de naam aangeeft zijn deze korven bedoeld voor het verzamelen van bladafval. 

  Lees verder
 • Informatie over gezondheid, jeugd, ouderen, Wmo en meedoen in de regionale VTV 2014 voor Zuid-Limburg

  Een nieuwe kijk op gezondheid

  De nieuwe regionale Volksgezondheid Toekomstverkenning 2014 (VTV) ‘Een nieuwe kijk op gezondheid in Zuid-Limburg’ bevat veel informatie over de gezondheid in Zuid-Limburg. 

  Lees verder
 • Strengere handhaving parkeerverbod Prins Willem Alexanderplein

  Voetgangers

  De reconstructie van de Maastrichterlaan heeft geleid tot een aantal infrastructurele aanpassingen, waarbij die ter hoogte van het Prins Willem Alexanderplein wellicht het meeste in het oog springen. Het nieuwe busstation is langgerekt, heeft een dubbele busbaan en ruime wacht- en opstapmogelijkheden. 

  Lees verder
 • Cliëntenraadpleging Zorg naar gemeenten: bent u al geïnformeerd?

  Gemeente Vaals

  Heeft u of uw familielid een AWBZ-indicatie en moet u per 1 januari voor ondersteuning aankloppen bij uw gemeente? Dan willen wij - negen cliëntenorganisaties - heel graag weten hoe u daarover tot nu toe bent geïnformeerd.

  Lees verder
 • Dienstregeling Tuk tuk

  Tuk Tuk

  De Tuk Tuk rijdt op vaste tijden door de gemeente Vaals. Iedereen kan gratis gebruik maken van de Tuk Tuk.

  Lees verder
 • Wijziging in lijndienstregelingen

  Gemeente Vaals

  In verband met de reconstructie van de Maastrichterlaan is de dienstregeling van de Nederlandse, Duitse en Belgische busmaatschappijen gewijzigd. 

  Lees verder
Archief