Nieuws

 • Warm zomerweer - Voorkom ongemak en gezondheidsproblemen door warm weer

  Zon

  Veel mensen ervaren warm weer als een welkome periode van terras- en strandbezoek; voor anderen kan de hitte een bedreiging zijn voor de gezondheid.

  Lees verder
 • Gemeentehuis gesloten op woensdag 1 juli 2015

  Gemeente Vaals

  In verband met scholing van onze medewerkers is de balie van het gemeentehuis gesloten op woensdag 1 juli as. Op donderdag staan we vanaf 09.00 uur weer voor u klaar! 

 • Bekendmaking Pentasz Mergelland

  Pentasz

  Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Sociale Dienst Pentasz Mergelland maakt bekend dat in haar vergadering van 10 juni 2015 onderstaande besluiten zijn vastgesteld.

   

  Lees verder
 • Aangepaste openingstijden politiebureau Valkenburg

  Politie

  Het politiebureau in Valkenburg aan de Geul kent met ingang van 1 juli 2015 aangepaste openingstijden voor het publiek. Vanaf die datum is het politiebureau op werkdagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur. 

  Lees verder
 • Geslaagde 5e Vaals beweegt-dag!

  Vaals beweegt

  Het Prins Willem Alexanderplein was weer bomvol afgelopen zaterdag tijdens de Vaals beweegt-dag. 

  Lees verder
 • Nieuws uit het Sociaal Domein

  Sociaal Domein

  Iedereen die te maken heeft of te maken krijgt met zorg, heeft recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Uiteraard kunt u zich laten bijstaan door iemand uit uw omgeving: uw partner, vriend(in), buur of iemand anders die u goed kent.  

  Lees verder
 • Verplaatste markt ivm kermis in de Prins Bernhardstraat

  Markt

  In het weekend van 4 juli is er weer zomerkermis in Vaals! Zoals gebruikelijk, vindt de markt dan in de Prins Bernhardstraat plaats.

  Lees verder
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens de Üllemarkt op 5 juli en de zomerkermis van 4 t/m 7 juli

  Gemeente Vaals

  In verband met de Üllemarkt op zondag 5 juli 2015 wordt vanaf zaterdag  4 juli 2015 om 17.00 uur een parkeerverbod ingesteld in de Kerkstraat, op het parkeerterrein van de Aldi, het parkeerterrein bij de Nederlands Hervormde kerk, de Tyrellsestraat, Koningin Julianaplein (verbindingsweg met de Koperstraat) en de Koperstraat.  

  Lees verder
 • Wat vindt u van de gemeentelijke website? Doe mee aan de enquête!

  Website Vaals

  U kijkt vast wel eens op de gemeentelijke website. Omdat u informatie zoekt, omdat u bijvoorbeeld wilt weten wat u moet doen om een rijbewijs of paspoort aan te vragen. Of om te zien welke evenementen er in Vaals zijn.

  Lees verder
 • Internationale Cittaslow-erkenning voor project Gemeente Vaals

  Cittaslow

  Op zaterdag 20 juni jl. vond in het Italiaanse Abbiategrasso de internationale vergadering van het wereldwijde Cittaslow-netwerk plaats.

  Lees verder
 • Uitkomsten draagvlakonderzoek Vijlen Zuid-Oost

  Gemeente Vaals

  Op 13 mei jongstleden was er in Vijlen een draagvlakonderzoek in de vorm van een bewonersbijeenkomst. Doel was de inwoners te vragen of er behoefte is aan de aanleg van een definitieve toegangsweg vanaf de Pater Gelissenstraat tot de Vijlenberg.

  Lees verder
 • Euregio MEET-GREET-CONNECT - Event voor ondernemers

  Vaals

  Gemeente Vaals heet u graag welkom bij de netwerkbijeenkomst voor ondernemers van Vaals en Aken!

  Lees verder
 • Vaals:Ontwerp-Wegenlegger

  Gemeente Vaals

  Burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals maken bekend dat zij een nieuwe ontwerp-Wegenlegger hebben opgemaakt. 

  Lees verder
 • Vertrokken naar onbekende bestemming

  Gemeente Vaals

  De personen hieronder wonen niet meer op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven. 

  Lees verder
 • Nieuwe Infoblad verschenen

  Infoblad 2015

  Vanaf woensdag 10 juni wordt het nieuwe gemeentelijk Infoblad weer huis aan huis verspreid. Het bevat onder meer het Burgerjaarverslag 2014 van de burgemeester. Daarin kijkt hij terug op ontwikkelingen in het afgelopen jaar, gekoppeld aan een doorkijkje naar 2015.

  Lees verder
 • Denkt u na over energiebesparende maatregelen aan uw woning?

  Gemeente Vaals

  Misschien komt u in aanmerking voor een Duurzaamheidslening. Het energiezuinig maken van uw woning kost geld. De gemeente Vaals vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen energiezuinig worden. 

  Lees verder
 • Inspiratiebijeenkomst over Lokale Fondsen voor Limburg

  Lokale fondsen

  Wilt u graag een bijdrage leveren aan uw leefomgeving? Wilt u actief betrokken zijn in uw gemeente of buurt? Het oprichten van een Lokaal Fonds kan uitkomst bieden.

  Lees verder
Archief