Nieuws

 • In het najaar start in Zuid Limburg de opleiding tot Energiecoach

  Energiecoaches zijn goed getrainde vrijwilligers die graag meewerken aan de verduurzaming in hun woonplaats. 

  Lees verder
 • Heeft u geen baan én ontvangt u geen uitkering? Wilt u wel graag aan het werk?

  Zelf (weer) een baan vinden is soms lastig. U kunt hierbij hulp krijgen van uw gemeente. Woont u in Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Valkenburg aan de Geul of Vaals en wilt u aan het werk? 

  Lees verder
 • Het grensinfopunt (GIP)

  Door de samenwerking tussen elf partners uit Duitsland (Regio Aachen e.V., Stadt Aachen, Eurode/Herzogenrath, Städteregion Aachen, IHK), Nederland (Provincie Limburg, KVK, Parkstad Limburg, Eurode/Kerkrade, Gemeente Vaals en Gemeente Gulpen-Wittem) en België (Deutschsprachige Gemeinschaft) is er sinds januari 2013 een Grensinformatiepunt in Aken. 

  Lees verder
 • Studenten met een niet EU nationaliteit & Verblijfsvergunning

  Wij willen u erop attenderen dat een student uit Aken met een niet EU nationaliteit die in Nederland (Vaals) wil wonen, altijd een verblijfsvergunning aan moet vragen bij de IND. Ongeachte of deze al een verblijfsvergunning heeft voor Duitsland. 

  Lees verder
 • Vertrokken naar onbekende bestemming

  De personen hieronder wonen niet meer op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven. 

  Lees verder
 • Woonruimte te huur aanbieden in Vaals

  Indien u woonruimte binnen Vaals te huur aan wilt bieden als particulier, vragen wij aandacht voor onderstaande onderwerpen. 

  Lees verder
 • Gemeente Vaals met informatiestand bij de RWTH

  Vier jaar op een rij staat gemeente Vaals met een informatiestand over Vaals nu al in het Super C hoofdgebouw van de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule (RWTH). 

  Lees verder
 • Reconstructie Randweg - Nieuwe Hertogenweg Vaals

  Informatie over de voorgang van de reconstructie Randweg - Nieuwe Hertogenweg Vaals.

  Lees verder
 • Vertrokken naar onbekende bestemming

  De personen hieronder wonen niet meer op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven. 

  Lees verder
 • Besluiten van de gemeenteraad 2016

  De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in Vaals. Dit betekent dat de raad bevoegd is om inhoudelijke en financiële besluiten te nemen, die het college van burgemeester en wethouders vervolgens via de ambtenaren uitvoert. 

  Lees verder
 • Start werkzaamheden Von Clermontgarten naast Kopermolen op 1 augustus as.

  Op maandag 1 augustus starten de werkzaamheden aan de Clermontgarten. De Garten wordt aangelegd naast de Kopermolen en is een verwijzing naar de tuin die Johann Arnold Von Clermont hier had in de 18e eeuw. 

  Lees verder
 • Reconstructie Randweg – Nieuwe Hertogenweg

  Zoals u mogelijk al vernomen heeft, worden de Randweg en Nieuwe Hertogenweg gereconstrueerd.

  Lees verder
 • Aangifte vermissing reisdocument of rijbewijs vanaf 3 oktober a.s. bij de gemeente

  Op dit moment moet u, als u uw reisdocument of rijbewijs kwijt bent, aangifte van vermissing doen bij de politie. Vervolgens gaat u naar de gemeente voor het aanvragen van een nieuw document.

  Lees verder
 • Service van uw gemeente: Controle vakantieadressen

  Vakantieadrescontrole

  De gemeente Vaals is een relatief veilige woonomgeving. Samen met de politie en met onze inwoners doen wij er alles aan om die veiligheid in stand te houden of nog verder te verbeteren.

  Lees verder
 • Sluiting lift Prins Willem Alexanderplein tijdens de nacht

  De lift aan het Pr. Willem Alexanderplein is een belangrijke verbinding tussen de lager gelegen delen van de kern Vaals (Von Clermontpark en omgeving) en de hoger gelegen delen vanaf de Maastrichterlaan.

  Lees verder
 • Inwoners van Vaals kunnen ook in 2016 (15-5 tot 15-9) tegen gereduceerd tarief zwemmen bij Mosaqua Gulpen

  Mosaqua

  Ook dit jaar kunnen de inwoners uit de gemeente Vaals tegen gereduceerd tarief (50% van het standaard dagtarief à € 8,95) gebruik maken van zwemparadijs Mosaqua in Gulpen. De kortingsregeling voor inwoners van de gemeente Vaals geldt voor de periode van 15 mei tot 15 september.

  Lees verder
 • Spreekuur voor grensarbeiders in de Kopermolen

  Gemeente Vaals

  Op 11 febr. 2016 van 15.00 tot 19.00 uur.

  Lees verder
 • Marktbezoeken Vaals in 2016 - Vaals helpt!

  Vaals helpt!

  Als u niet alleen naar de markt wilt of kunt gaan, nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan het maandelijks marktbezoek in Vaals.

  Lees verder
Archief